Килимова плитка: основні характеристики, переваги та укладання

Килимова плитка являється популярним покриттям для підлоги. Матеріал естетичний, функціональний та легкий в укладанні. Можете замовити напольне покриття на floorbest.ua саме зараз, щоб підлога змінилася на краще. Роздивимося його головні особливості детальніше.

В чому складаються переваги килимової плитки?

Сильних сторін у такого матеріалу дійсно чимало. Серед найбільш важливих моментів:

  1. Легке укладання. Килимову плитку легко укладати навіть без спеціальних навичок. Ви можете самостійно змінювати покриття в кімнаті, не витрачаючи гроші на допомогу професіоналів.
  2. Можливість заміни. Якщо одна плитка пошкодилася або забруднилася, вам вдасться легко її замінити, не знімаючи все покриття. Вам вдасться заощадити власний час та кошти.
  3. Високий рівень комфорту. У килимової плитки м’яка текстура, тому поверхня комфортна для ходьби. Також вона забезпечує тепло, що важливо в холодну пору року.
  4. Звукоізоляція. Така плитка дуже гарно поглинає сторонні звуки, що зменшує шум у приміщеннях. Це ідеальний варіант як для офісів, так і для житлових зон.
  5. Великий вибір дизайнів. Матеріал доступний в різних кольорах, візерунках та текстурах. Завдяки цьому вам вдасться створити дійсно унікальний інтер’єр простору.

До того ж, багато виробників пропонують килимову плитку з екологічно чистих матеріалів. Саме тому матеріал не шкодить здоров’ю людини.

Процес укладання килимової плитки

Виконання робіт складається з декількох етапів. Роздивимося їх детальніше:

  1. Підлога повинна бути чистою, сухою та рівною. Якщо поверхня деформована, варто скористуватися спеціальною сумішшю для її вирівнювання.
  2. Знайдіть центр кімнати, проведіть лінії для симетричного укладання плитки. Завдяки цьому нерівності по краях будуть повністю виключені.
  3. Починати виконання робіт потрібно або з центру, або одного з кутів. Ви можете придбати плитку на клейкій основі, щоб швидко впоратися з роботами. Якщо це матеріал без клею, то варто придбати двосторонню стрічку або спеціальний клей.
  4. Користуйтеся ножом для обрізки плитки, щоб легко укласти її по краях приміщення. Варто залишити невеликий зазор між стінами та плиткою, тому що так температурні розширення будуть компенсовані.
  5. Плитки повинні щільно прилягати одна до одної. Щоб досягти бажаних результатів, користуйтеся молотком із гуми.

Після укладання приберіть залишки клею та бруду. Дайте покриттю відстоятися протягом кількох годин перед використанням!